*****SELECTEER hierboven Menu NIEUWS of PROGRAMMA`S – EVENEMENTEN hierboven voor actuele agenda*****

Poëtische Ontmoetingen “Amsterdamse Grachten” zaterdag 18 juni 2022 19.30-21.30uur

De avond in het teken van Amsterdamse Grachten! Ben je verliefd (op de grachten) is je liefde juist in het water gevallen? Gaf juist die ene gracht meer bloei in het leven? Wat is jouw binding met Amsterdamse grachten? Het is nu jouw moment om daarover een kort verhaal, een gedicht te schrijven op de avond Poëtische Ontmoetingen 18 juni te vertellen of voor te dragen!
Heb je geen verhaal of gedicht geen probleem, je bent van harte welkom! Dus neem plaats, leun achterover en geniet! Een avond vol met gedichten bewoners van Westelijke Tuinsteden, dichters, swingende muziek en liedjes!
Reserveer direct vol is vol!
Schuif gezellig aan, op zaterdag 18 juni om 19.30 u, deur open 19.00 u aan New Metropolis,
Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL Amsterdam
Bijdrage is € 5 euro, inclusief koffie of thee. Wij bieden je gratis iets lekkers.
Graag aanmelden dat je komt via: literair@huisderletteren.nl

+++Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Nieuw-West+++

Groeten uit Nieuw-West

Groeten uit Nieuw-West

Vier de herfst in Amsterdam en wandel een poëzieroute #4 op zondag 10 oktober van 12.00 tot 13.30 uur met ons; de gids en buurtdichters mee. Verzamelen 12.00 u bij Nicolaas Ruychaverstraat 10, Amsterdam (T-splitsing Dr. H. Colijnstraat) onder de grote muurschildering. Deze route zitten o.a. inspiratieplekken van kinderen 9 tot 14 jaar en volwassenen, dus kinderen zijn ook welkom!

Je hoeft niet ver weg te gaan om geïnspireerd te worden. Dit buurtproject is een uitnodiging om door de ogen van buurtbewoners Nieuw-West te (her)ontdekken. Met de stem van een eigen gevoel een beeld tot een gedicht hebben vertaald.

Deze diverse mix schrijvers zijn niet de dichters die in de boekhandels liggen. Je komt ze tegen op de markt, op de speeltuin, op weg naar school of hun werk. Het zijn kinderen die op de basisschool om de hoek zitten, vrouwen die net aankomen, mannen die een vertrouwd gezicht zijn…

Je vindt het hier de poëzieroute (wandelkaart) met de van de inspiratie plekken/gedichten van onze buurtdichters. Op de kaart zie je gele P`s: “gedichten stops” zo heb je hebt alles bij de hand om zelf een wandeling te doen.

Je kan de set gedichten ansichtkaarten (25stuks)  kopen zodat je ook vanaf deze bijzondere vakantiebestemming of van af jouw huis een toepasselijk kaartje kan sturen naar wie deze route en buurt ook kan (her)ontdekken.

Wordt jij onderweg ook geïnspireerd ? Of door iets wat net van de route af ligt? Stuur ons jouw zinnen met foto en locatie, dan bouwen we samen verder aan de Poëzieroute en wordt het een levend en groeiend buurtproject. Net zoals de stad dat ook is.

Aanmelden poëziewandeling en ansichtkaarten (inclusief gedichten) verkoop: literair@huisderletteren.nl

Verkooplocaties ansichtkaarten Groeten uit Nieuw-West: Boekhandel Meck en Holt Tussenmeer 46, 1068 GC Amsterdam (Osdorp) En Kiosk Cigo Brouwer Burg. de Vlugtlaan 178, Amsterdam-Slotermeer

New Wester Cultuurprijs 2020

Sloterplas Art Festival 2020

In juli 2020 kreeg Gökhan Aksoy een bericht van Creatieve Club Amsterdam dat hij een van van de genomineerden is voor New Wester Cultuurprijs. De prijs wordt elkaar door Creatieve Club en stadsdeel Nieuw-West toegekend. De jury bestaand uit vijf personen bepalen de winnaar.

Het is 12 september 20.00 er heerst gezellige sfeer in Sloterplas Art Festival, maar het is wel spannend voor de genomineerden en natuurlijk ook voor Gökhan. De Juryvoorzitter Ronald Mauer, dagelijks bestuurslid Kunst en Cultuur Nieuw-West leest het rapport waarin iedere genomineerde genoemd wordt. Nu over de winnaar?

Hij schrijft, zet poëzie letterlijk op de kaart, middels poëzie goed te kijken en zien hoe leven in Nieuw-West in elkaar zit en laat de bewoners Nieuw-West zelf ook met de poëzie aan de slag gaan…. hij organiseert Poëtische Ontmoetingen, Literaire avonden, realiseerde met zijn team Ansichtkaarten “groeten uit Nieuw-West”, presenteert ook nog festivals. In corona tijd realiseerde Zondags Huispodium voor dichters en gedichten liefhebbers, tevens organiseerde hij twee keer Poëziewandelingen door Nieuw-West.De WINNAAR, New Wester Cultuur (Stimulerings)prijs Nieuw-West 2020 is … Gökhan Aksoy! Betoverende mededeling!

De New WeSter cultuurprijs is een prijs die wordt toegekend aan personen of instellingen die bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel, sociaal-maatschappelijk en/of ecologisch/circulair en/of duurzaam gebied in Amsterdam Nieuw West in het afgelopen cultuur jaar sept. 2019-2020.In 2020 kunnen personen of instellingen worden genomineerd die in de Corona-periode een bijzondere prestatie hebben geleverd of van plan waren te leveren, maar helaas het niet konden realiseren.De prijs wordt uitgereikt tijdens het Sloterplas Art Festival en bestaat uit een wisseltrofee en een geldprijs. Er worden jaarlijks drie initiatieven genomineerd.

Dit jaar zijn er weer drie personen genomineerd: Gökhan Aksoy, dichter, literaire organisator, oprichter, Huis der Letteren, Paul Knieriem, regisseur van de Toneelmakerij en Merel Huizinga maakt klassieke muziek, stichting Philomela.

SAMEN DE LENTE IN VRIJDAG 12 MAART 19.00-20.00

Samen de Lente in vrijdag 12 maart 2021 Live Stream

Kom vier met ons live stream Samen de Lente In. via https://dezwijger.nl/programma/poetische-ontmoetingen-3

Een avond vol met gedichten, liedjes en muziek met o.a. Marinanne Vreugdinhil, Bert Shoonhoven, Marieke Bertha en zangeres Tugce Kartal met haar prachtige stem zullen er er zijn. is dit alles? nee uiteraard draagt dichter G. Aksoy ook een aantal gedichten voor. Tevens dragen ansichtkaarten dichters Jahan Valianpour, Jorine van Hooijdonk en Annemarie Libbers Samen de Lente in gedichten voor. -Mis het niet! –

Marianne Vreugdinhil

Marieke Bertha

Jahan Valianpour
Tugce Kartal

Poëtische Ontmoetingen “Storm” vr. 2 oktober 20.00-22.00 u

Poëtische Ontmoetingen “Storm”

Voor de storm, na de storm, wanneer gaat het bij jou stormen? Ja wel, de dichters, het publiek zullen gedichten doen luiden. De muzikanten zullen met zijn repertoire ons verrassen . Je kunt komen luisteren en genieten of zelf een gedicht voordragen. (niet verplicht)Entree: bijdrage v.a. 3,50
Wij houden natuurlijk rekening met Corona regels. Er zijn zeer beperkte plaatsen! Daarom is het extra belangrijk dat je je aanmeldt! Geef aan of je een gedicht/verhaal wilt voordragen via: literair@huisderletteren.nl
Inloop vanaf 19.45 u, aanvang 20.00 u,
Einde avond uiterlijk 22.15 uur.New Metropolis,Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL Amsterdam //Laat Je Geest Dansen //

Poëzie Picknick Natuur (lijk) vrijdag 14 augustus 19.30-21.30

Poëzie Picknick Natuur(lijk)

Kom, proef de zomer met ons op de Poëzie Picknick Avond Natuur(lijk) Geniet van natuurlijke gedichten van twee / drie dichters en muzikanten en van het publiek! Neem zelf ook iets lekkers mee bijv. verse salade, fruit of taart. Wij verzorgen voor sap, thee, water, misschien ook wel koffie en onze eigen lekkers?

Entree: eigen bijdrage: 3.50
Plaats: Buurwerkplaats Noorderhof, President Allendelaan 3, Amsterdam

Er is een (binnenruimte) onderdak, bij minder gunstig weer kunnen wij ook schuilen in een tent!
Ruimte voor iedereen, maar wel beperkt!

Aanmelden is zeer gewenst, graag aanmelden via: literair@huisderletteren.nl

De kracht van Stilte in de Poëzie

Stilte

De kracht van stilte toestaan, is leren luisteren naar wat er tussen ons ontstaat in dit creatieve proces. Het is ook leren luisteren naar een essentiële bron “in ons“ en gaat verder dan wat we weten vanuit het hoofd. In de nieuwe energie die ontstaat, is er een ongewone verbondenheid en kunnen er prachtige gedichten tussen elkaar ontstaan. De heer G. Aksoy (Stadsdeeldichter 2015/16 , literair organisator) en Geesje Stroo( Kunst en Stilte docent) organiseren deze drie opeenvolgende avonden. Een avond los volgen is ook mogelijk! Waar: Buurtwerkplaats Noorderhof, President Allendelaan 3, Amsterdam,links naast het Sloterparkbad. Gratis parkeren mogelijk. Datum en Tijd : 14, 21, 28 juli 2020, inloop vanaf  19.15 u Aanvang 19.30  einde : 21.30 u Kosten: 12.50 euro per avond, 3 avonden 35 euro, inclusief koffie, thee, iets lekkers. Aanmelden voor 1 ,2 of 3 avonden (max 12 personen per avond): literair@huisderletteren.nl   Tel: 06 87771067

Ervaar de mystieke sfeer in het maken van stilte gedichten aan de Sloterplas.

Vrijdag 26 juni 2020 Dream Sounds of West zesde editie

Sounds of West Huis der Letteren

Ontmoet op  deze literaire avond Dream Sound of West 2020 beginnende en gepubliceerde dichters uit vele windstreken,  muzikanten, dansers, verhalenvertellers, illustrator en beeldend kunstenaar. Iedereen welkom!  Je bevindt je zelf in groene buiten ruimte Buurtwerkplaats Noorderhof tussen zowel jong als oud, ervaren en nieuwsgierig, doorwinterde of nieuwe Amsterdammers.

Welkom vanaf 18.30 u kunt genieten van gratis linzensoep en warme broodjes van bakker de Eenvoud, Peik Suyling aansluitend van 18.45 -19.45 kunt u meedoen workshop “Dromen Schetsen” met illustrator Nicky Saliha. Om 20.00 u begint een veeltalig programma dat de woorden op en rond het podium laat dansen, tot in je eigen hoofd kleine en grote woorden pakken dit keer het thema DROMEN uit.  Na vijf bijzondere edities zal ook de zesde editie de verwachtingen waarmaken.
Het droomgedicht wordt officieel bekendgemaakt en de eerste stukje droom-baklava wordt geprikt. Soep en warme brood wordt u gratis aangeboden. Het evenement zal ook live uitgezonden worden.
Wil je meedoen aan gedichten schrijfwedstrijd? Stuur jouw droomgedicht vóór vrijdag 14 juni 2020 naar e mail adres: literair@huisderletteren.nl
Het wordt heel bijzondere editie om veiligheid van ons publiek, dichters, muzikanten en medewerkers kunnen waarborgen, is reserveren noodzakelijk omdat door de maatregelen minder publiek er kan zijn. Samen zullen wij genieten met uitkijk op Sloterplas.
Entree is inclusief soep en warme brood 10 euro. Mis het niet en geef jouw dromen een plek! Voor vragen en reserveringen: coördinator@huisderletteren.nl Voor donaties onder vermelding van “Dromen 2020” storten op bankrekening NL 35 TRIO 0391182560 t.n.v Stichting Huis der Letteren

Adres Literaire avond: Buurtwerkplaats Noorderhof, President Allendelaan 3
Amsterdam – Helemaal links op het parkeerterrein van ’t Sloterparkbad

Poëtische Ontmoetingen “Vlam” 21 februari 20.00 u

Poëtische Ontmoetingen “Vlam” 2020

Poëtische Ontmoetingen “Vlam” 21-02-20 New Metropolis, Burgemeester Rendorpstraat 1, Amsterdam

Dichter Frans Terken is bekend van open podium OBA en veel verschillende podia o.a. cafe Eijlders, zal er zijn met vlammende gedichten. Hij schrijft sinds 1999 weer gedichten. Frans Terken publiceerde in Op Ruwe Planken, Krakatau, Nymph Literair, de Brakke Hond en Meander, in diverse verzamelbundels en gaf in eigen beheer enkele bundels uit en gezamenlijke bundel dichter bij Eijlders.

Ien VERRIPS, winnaar publieksprijs van het Zaans Dichtersfestival en winnaar virtuele brons van Pomgedichten zal vlammend voordragen.
Annemarie Libbers, regisseuse, zangeres zal ons verrassen met haar liedjes, muziek en gedichten.

Poëtische Ontmoetingen “Kracht(ig)”

Poëtische Ontmoetingen “Krachtig” 15 november 2019

Onttrek je van dagelijkse standaard, laat je dompelen met gedichten en muziek en ga authentieke dialoog aan. Kom genieten van de muziek en poëzie. De gastdichters Marten Janse en Wilma van den Akker gaan voor ons eigen gedichten voordragen! Singer/songwriter Helena Hulsman zal een bijzondere optreden verzorgen! Dichter/Performer G. Aksoy leidt de avond uiteraard draagt hij ook “krachtige” gedichten voor.

Wij geven jou ook als bezoeker podium gedichten of verhaal voor te dragen, hiervoor is aanmelden gewenst. Regelmatig treden ook (jonge) artiesten op de avonden, wil je iets theatraal toevoegen aan de avond geef het aan ons door! Aanmelden is mogelijk via: e mail: literair@huisderletteren.nl Maximaal 20 plekken, als je wilt voordragen of gewoon komt luisteren zien wij graag je e-mail.Inloop vanaf 19.45 u, aanvang 20.00 u – Einde avond uiterlijk 22.00 uur.
Entree: 3,- // Koffie en thee en iets lekkers van het huis!
Locatie: The Beach Lokaal, Notweg 38, Amsterdam Osdorp (achter de winkelstraat Osdorperban)

Poëtische Ontmoetingen ” Vrij zijn” 27 september 2019

De Poëtische Ontmoetingen “VRIJ”

Vrij zijn! Vrij zijn van werk, school of huis, vrij zijn van je partner. Wat betekent vrij zijn voor jou? Welke herinnering heb je er bij, het mag een verhaal en zeker een gedicht zijn. Kom en beleef het met ons dit keer in New Metropolis. Laat werkelijk je “Geest Dansen” samen met Huis der Letteren, ontdek je wereld. De muzikanten en dichters zullen hun “vrije” gedichten doen luiden. Entree: Donatie zeer gewenst!
Inloop vanaf 19.45 u, aanvang 20.00 u, Einde avond uiterlijk 22.00 uur. Adres: New Metropolis, Burgemeester Rendorpstraat 1, Amsterdam

Poëtische Ontmoetingen “Handen” 22 augustus 2019

Poëtische Ontmoetingen “Handen”

Even een andere blik! door mw G. Stroo, kunstdocent en dhr G. Aksoy, dichter en performer daarmee staat de avond centraal in het teken van HANDEN. Onze hand, die we altijd bij ons hebben en die natuurlijk voor heel veel verschillende dingen “handig” 😉is, kunnen we ook gebruiken als symbool voor onszelf om sterk, stabiel en harmonieus te blijven en zo de juiste kijk op het leven te houden.We kunnen oefenen met de vingers en onze geest zetten op de diepere betekenis van iedere vinger. Zo hebben de PINK, RINGVINGER, MIDDELVINGER, WIJSVINGER en de DUIM hun symbolen, betekenissen.
We zullen een korte vertelling en een samenspel doen, daarnaast zullen wij ter plekke met u gedichten schrijven. Uiteraard zal onze huisdichter Gökhan Aksoy een aantal “handen” gedichten verzorgen. Andere dichters, muzikanten sluiten zich ook aan de tafel! Kom en ontdek hoeveel handen er zijn en welke betekenis ze jouw leven geven! Entree 3,- euro incl iets te drinken en lekkers! Inloop vanaf 19.45 u, aanvang 20.00 u, Einde avond uiterlijk 22.00 uur. The Beach Lokaa, Notweg 38, Amsterdam

Poëtische Ontmoetingen “geboren” 14 juni 2019

Geboren worden

Geboren worden, herboren zijn, als een nieuwe dag aanbreekt er iets (on)zichtbaars groeit . Dichters dragen uit eigen werk voor, musici laten de noten kraken, aspirant dichters en publiek draagt gedichten in relatie geboren worden voor. Wij nemen met zijn allen deel aan tafel, uw tafelheren dichter Jorge Bolle en de heer G. Aksoy, eerste stadsdeeldichter, performer zullen de avond poëtisch begeleiden. Er komen verrassende gasten! Wij nodigen je uit een gedicht of een verhaal “geboren” mee te nemen om te delen / voor te dragen. Entree 3,- euro inclusief koffie of thee!
Er zijn beperkte plaatsen, aanmelden dat je komt is gewenst, als je wilt voordragen stuur alstublieft een mail naar: literair@huisderletteren.nl
Inloop vanaf 19.30 u, aanvang 20.00 u, Einde avond uiterlijk 22.00 uur. The Beach Lokaal, Notweg 38, Amsterdam-Osdorp, 5 minuten lopen van af theater Meervaart

Happy Sounds of West Literaire Avond 5e editie 26 april 2019

Literaire Avond Charlotte Lehmann

Ontmoet beginnende en gepubliceerde dichters uit vele windstreken, rappers en muzikanten, dansers, verhalenvertellers en beeldend werk. Op deze literaire koningsavond is de drempel laag en iedereen welkom. Je bevindt jezelf in Studio West tussen zowel jong als oud, ervaren en nieuwsgierig, doorwinterde Amsterdammers en frisse nieuwkomers. Om 20u begint een veeltalig programma dat de woorden op en rond het podium laat dansen, tot in je eigen hoofd. Kleine en grote woorden pakken dit keer het thema geluk uit. Na vier bijzondere edities zal ook de vijfde de verwachtingen waarmaken. Het geluksgedicht wordt officieel bekendgemaakt en de gelukstaart wordt aangesneden.

Naar goede traditie zijn er lekkere en betaalbare hapjes en drankjes.

Welkom vanaf 18.30 u voor de literaire linzensoep met geluksbrood.
De poëzieworkshop 18.45 – 19.30 wordt verzorgd door Ellis van Atten Reserveren hiervoor is gewenst op literair@huisderletteren.nl

Mis het niet en dompel je onder in geluk deze keer in theater Meervaart
Prijzen: 7,5 euro, GEEN boekingskosten!
Bovenstaande prijs is inclusief een drankje

Poëtische Ontmoetingen Dankbaarheid 15 maart 2019

De Poëtische Ontmoetingen “dankbaarheid” ontdek de positieve energie van dankbaarheid. Meestal ben je dankbaar wanneer je een examen haalt, een nieuwe baan of een promotie krijgt. Dit zijn meestal ‘grote’ gebeurtenissen. Met dankbaarheid sta je stil bij ‘kleine’ mooie momenten: een lekker kop thee, een goed gesprek of een glimlach van een geliefde.

Astrid Mettendaf, dichteres, yoga expert en liefhebster van dankbaarheid zal haar inkijk op woorden geven en haar licht laten schijnen. Tevens zal dhr G. Aksoy, dichter, performer poëtisch begeleiden. Met gedichten staan wij ook even stil bij Internationale Vrouwendag. Muziek? Ja! de noten zullen ons verrassen

We nodigen je uit een gedicht mee te nemen over dankbaarheid of waar je dankbaar voor bent. Entree 3,- euro inclusief koffie of thee! Er zijn beperkte plaatsen aanmelden is zeer gewenst! via e mail: literair@huisderletteren.nl
Inloop vanaf 19.30 u, aanvang 20.00 u, einde avond rond 22.00 uur. The Beach Lokaal,Notweg 38, Amsterdam-Osdorp, 5 minuten lopen van af theater Meervaart


2019

1 februari Poëtische Ontmoetingen “de Silte”: ontdek de kracht tussen de mensen en het collectief inloop 19.30 uur, Programma 20.00 – 22.00 uur Notweg 38, Amsterdam. Een avond waar stilte onder de loep wordt genomen door beeld en kunst docent Geesje Stroo. Stadsdeeldichter 2105/16 zal poëtisch begeleiden.Er is muziek! Mag je niet missen entree 3 euro incl. koffie of thee

2018

30 november Poëtische Ontmoetingen de Aarde,  Notweg 38, Amsterdam

14 september Poëtische Ontmoetingen “Open”,  Notweg 38, Amsterdam


Juni 2018

Poëzie Picknick juni 2018. Reeds gerealiseerd, succesvol evenement!

Dichter Gökhan Aksoy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.