Frans Terken op het Zondags Huispodium

Frans Terken werd in 1949 geboren te Heerlen, Limburg, en schrijft naar eigen zeggen sinds 1999 weer gedichten. Sinds dat jaar publiceerde Frans onder andere in De Ruwe PlankenKrakatau, Nymph LiterairDe Brakke Hond en Meander en droeg bij aan verschillende dichtbundels. Daarnaast gaf Frans in eigen beheer enkele dichtbundels uit en had hij een jarenlange dichtwisseling met Joop Scholten (tot aan diens overlijden in 2018).

In zijn vrije tijd is Frans te vinden bij één van de dichterswerkgroepen waar hij lid van is. Favoriete plekken in Amsterdam zijn: Podium Mozaiek in Bos en Lommer, waar één zoon woont en vooral is de Kanaalstraat Amsterdam-West geliefd. En natuurlijk Café Eijlders. Frans’ favoriete geuren zijn die van de zomer; seringen in de natuur en voor hemzelf Allure Homme Sport van Chanel. Tot slot is Frans erg gesteld op zijn kat Pluk en draagt hij schoenmaat 44: “Groot genoeg, om onbekommerd door de wereld te gaan,” aldus Frans.

Wij danken Frans voor zijn bijdrage aan Het Zondags Huispodium, die jullie hier kunnen bekijken “Achter de Elleboog en “Als van zelf” Klik op videolink : https://www.youtube.com/watch?v=MGKwziD2GVE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.