New Wester Cultuurprijs 2020

In juli 2020 kreeg Gökhan Aksoy een bericht van Creatieve Club Amsterdam dat hij een van van de genomineerden is voor New Wester Cultuurprijs. De prijs wordt elkaar door Creatieve Club en stadsdeel Nieuw-West toegekend. De jury bestaand uit vijf personen bepalen de winnaar.

Het is 12 september 20.00 er heerst gezellige sfeer in Sloterplas Art Festival, maar het is wel spannend voor de genomineerden en natuurlijk ook voor Gökhan. De Juryvoorzitter Ronald Mauer, dagelijks bestuurslid Kunst en Cultuur Nieuw-West leest het rapport waarin iedere genomineerde genoemd wordt. Nu over de winnaar?

Hij schrijft, zet poëzie letterlijk op de kaart, middels poëzie goed te kijken en zien hoe leven in Nieuw-West in elkaar zit en laat de bewoners Nieuw-West zelf ook met de poëzie aan de slag gaan…. hij organiseert Poëtische Ontmoetingen, Literaire avonden, realiseerde met zijn team Ansichtkaarten “groeten uit Nieuw-West”, presenteert ook nog festivals. In corona tijd realiseerde Zondags Huispodium voor dichters en gedichten liefhebbers, tevens organiseerde hij twee keer Poëziewandelingen door Nieuw-West.De WINNAAR, New Wester Cultuur (Stimulerings)prijs Nieuw-West 2020 is … Gökhan Aksoy! Betoverende mededeling!

De New WeSter cultuurprijs is een prijs die wordt toegekend aan personen of instellingen die bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel, sociaal-maatschappelijk en/of ecologisch/circulair en/of duurzaam gebied in Amsterdam Nieuw West in het afgelopen cultuur jaar sept. 2019-2020.In 2020 kunnen personen of instellingen worden genomineerd die in de Corona-periode een bijzondere prestatie hebben geleverd of van plan waren te leveren, maar helaas het niet konden realiseren.De prijs wordt uitgereikt tijdens het Sloterplas Art Festival en bestaat uit een wisseltrofee en een geldprijs. Er worden jaarlijks drie initiatieven genomineerd.

Dit jaar zijn er drie personen genomineerd: Gökhan Aksoy, dichter, literaire organisator, oprichter Huis der Letteren, Paul Knieriem, regisseur van de Toneelmakerij en Merel Huizinga maakt klassieke muziek, stichting Philomela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.